UNA DIETA SANA I EQUILIBRADA
Podreu gaudir d’una dieta sana i equilibrada amb el servei de menjador que oferim a l’escola. Oferim el servei de menjador per a tots aquells alumnes que ho necessitin. El nostres monitors, amb la formació de manipuladors d’aliments i monitors de migdia, acompanyen els alumnes durant el servei i proposen activitats per després de dinar per als més petits.
Cada mes tenim un menú diferent, elaborat per una diplomada en Nutrició i Dietètica Humana de la Fundació Champagnat, que segueix les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Tots aquells alumnes que pateixin algun problema d’intolerància o al·lèrgia alimentària que afecti a l’hora de dinar hauran de sol·licitar a secretaria el full de notificació corresponent, acompanyat d’un certificat mèdic oficial. No es modificarà el menú sense certificat mèdic.
A la columna de la dreta trobareu els menús mensuals, el full d’inscripció, el Projecte de menjador i les normes de funcionament del servei.
Els pares i mares dels alumnes de 1r de Primària fins a 2n d’ESO hauran d’indicar quina activitat ha de realitzar el seu fill/a en el temps de migdia. Considerem que els alumnes de 3r i 4t d’ESO ja han de ser prou responsables per saber què han de fer.
Els alumnes de cicle inicial, 1r i 2n de Primària, han de portar bata amb el nom escrit, tot i que no es quedin tots els dies. Hi ha uns penjadors al menjador destinats a bates i jaquetes. Hi ha la possibilitat de rentar-se les dents en acabar de dinar. Hi ha uns armaris al menjador destinats a guardar el material del vostre fill/a. Si voleu fer ús d’aquesta possibilitat, cal portar en un estoig el raspall de dents, la pasta dentífrica i un got de plàstic, a ser possible tot marcat.
OBJECTIU
El nostre objectiu principal és proporcionar als alumnes un menjar de qualitat, desenvolupar i reforçar l’adquisició d’hàbits higiènics i alimentaris saludables, fomentar les normes de comportament i planificar activitats de lleure que contribueixin al seu desenvolupament integral.
Per a aquells alumnes que ho necessitin, disposem d’un espai per guardar els seus raspalls de dents. Hauran de portar un petit estoig amb el raspall i pasta dentífrica, marcat amb un nom, cognoms i curs.
Comptem amb un equip de monitors de menjador i de lleure al pati que vetllen pel bon funcionament del servei.
Els monitors/es de menjador col·laboren a:
- Incorporar progressivament nous aliments per avançar en el procés d’educació del paladar i del plaer de menjar.
- Acostumar l’infant a la ingesta de tots els aliments; tant els que agraden com els que no (sense excepcions a no ser que hi hagi un justificant mèdic d’intolerància i/o al·lèrgia).
- Potenciar habilitats i actituds a taula, com per exemple:
- Seure adequadament.
- Utilitzar correctament els utensilis.
- Menjar de manera tranquil·la.
- Parlar amb un to de veu agradable i mai amb la boca plena.
- Desenvolupar hàbits d’higiene com rentar-se correctament les mans abans i després de cada àpat, manipular higiènicament els aliments, etc.
- Fomentar les normes de comportament i el respecte cap als companys i educadors.
Els monitors/es de pati s’encarreguen de:
- Potenciar valors d’acord amb el caràcter propi del centre.
- Atendre les necessitats específiques de cada alumne.
- Mediar en els conflictes que sorgeixin i ajudar els alumnes a desenvolupar autonomia en la presa de decisions.
- Planificar i dur a terme tallers i activitats que contribueixin al desenvolupament de la personalitat i al foment d’hàbits socials i culturals.